Localitati
Innsbruck este capitala statului federal Tirol din Austria de vest. Este situat in valea Inn-ului, la confluenta cu raul Wipptal, a carui vale ofera acces spre pasul Brenner, aproximativ 30 de kilometri la sud de Innsbruck. Situat intr-o vale larga, intre munti inalti, este un centru de renume international pentru sporturile de iarna fiind, in 1964 si 1976, gazda a Jocurile Olimpice de iarna. Recent a fost ales sa gazduiasca prima editie a Jocurilor Olimpice de Iarna pentru Tineret, in 2012. Cuvantul “bruck” provine de la cuvantul german “bruecke” care inseamna pod, ceea ce face ca numele orasului sa insemne "podul de peste Inn".
Prima atestare documentara a orasului dateaza de dinainte de anul 1187. Innsbruck a devenit capitala provinciei Tirol in 1429. Ulterior, tot in secolul al XV-lea, orasul devine un centru politic si cultural european, si imparatul Maximilian I isi muta resedinta la Innsbruck in 1490.
Innsbruck are un centru vechi, construit in epoca medievala tarzie. Maximilian I a construit aici un balcon cu un acoperis aurit numit "Goldenes Dachl", care este in continuare principala atractie a orasului. Pe langa plimbarea pe aleile inguste si prin micile piatete din orasul vechi, puteti face o promenada pe malul raului Inn sau vizita unul din muzeele orasului.
Imparateasa Maria Theresa, supranumita de austrieci “Mama natiunii", a fost foarte mandra de Innsbruck si a construit aici, in 1765, un Arc de Triumf
Lienz se afla in inima Tirolului de Est, regiune care are puternice legaturi istorice si culturale cu provincia vecina Carintia. Orasul in sine poate fi considerat o mica bijuterie. Aflat intre doua dintre cele mai importante pasuri montane din Austria, Felber Tauern Pass si GroYglockner Pass, merita sa fie vazut pentru atractiile sale geografice. Primii oameni stabiliti definitiv in regiune au fost probabil romanii care si-au dat seama de importanta strategica a celor doua pasuri. Mai tarziu, regiunea a fost populata de diferite triburi, in primul rand de catre bavarezi in secolul al 9-lea. In timpul Evului Mediu pozitia strategica si accesul la rutele comerciale au facut din Lienz un loc foarte important ; contii de Gorz (acum Gorizia in Italia) au transformat orasul in principala lor resedinta. Ultimul conte de Gorz a murit in jurul anului 1500 si tinutul a intrat in proprietatea Habsburgilor in timpul imparatului Maximilian I.
Kufstein, supranumit si perla Tirolului, se numara, alaturi de Schwaz si Hall, printre cele mai frumoasa orase din zona Alpilor Tirolezi.
De-a lungul Evului Mediu Kufstein a facut obiectul unor confruntari violente intre tirolezi si bavarezi, pana cand imparatul Maximilian I a adaugat orasul celorlalte proprietati Habsburgice. Devenit austriac, Kufstein a pastrat, cu toate acestea, o afiliere culturala cu landul Bavaria din apropiere, lucru care se poate simti chiar si astazi.
Cele mai deosebite obiective turistice se afla concentrate in centrul vechi al orasului, astfel incat vizitarea acestora se face cel mai placut printr-o scurta plimbare de-a lungul micilor alei medievale. In apropierea pietii centrale "Unterer Stadtplatz" se afla "Dreifaltigkeitskirche“ sau biserica "Sfanta Treime". Constructia de baza a fost facuta in stil gotic, dar a fost extinsa de mai multe ori, astfel incat astazi cladirea reuneste stiluri arhitecturale diferite. Cu toate acestea ea pare surprinzator de coerenta.
Cele mai importante caracteristici ale bisericii "Sfanta Treime"sunt interioarele, in special altarul rococo si Orga Eroilor "Heldenorgel" .
Cetatea Kufstein, construita in secolul al 13-lea si reconstruita pe larg in secolul al 16-lea, este printre cele mai impresionante cladiri militare din Austria. Puteti ajunge acolo cu ajutorul unui trenulet sau puteti face o plimbare. Oricum, odata ajunsi acolo sus, va veti bucura de o grandioasa perspectiva a Alpilor Tirolezi si a unei bune parti din Bavaria.
Emblematic pentru cetate, daca nu chiar pentru intreg orasul, este Turnul Imparatului “Kaiserturm”. In apropiere se gaseste muzeul local “Heimatmuseum” dedicat traditiilor si evenimentelor religioase si militare locale. Cea mai noua parte a cetatii a fost construita in timpul domniei imparatului Iosif al II-lea, la sfarsitul secolului al 18-lea.
Bregenz este un oras istoric, cu o populatie de aproximativ 27.000, situat pe malul lacului Bodensee (Constance). In ceea ce priveste obiectivele turistice, el ofera vizitatorilor un mare numar de cladiri medievale si apartinand modernismului timpuriu. Turnul Martinsturm, care are un nucleu roman, biserica gotica din St Gall si o varietate de alte cladiri mai mici se numara printre atractiile orasului. Bregenz este de asemenea un bun punct de pornire pentru excursii in padurea Bregenz (Bregenzer Wald), care se spune ca este printre cele mai pitoresti locuri din Austria. Centrul padurii este Bezau si in apropiere se afla o mica manastire.
Vara, la Bregenz are loc Festivalul de muzica clasica si opera care se desfasoara pe o scena ridicata direct pe suprafata lacului Bodensee. Festivalul este renumit pentru montarile extravagante si frumusetea peisajului, lac si munti deopotriva, in care se desfasoara.
Feldkirch, mai mult un sat decat un oras, are o istorie de lunga durata care explica prezenta numeroaselor cladiri medievale din central sau.
In jurul Neustadt si Marktgasse veti intalni mai multe case care au apartinut notabilitatilor oarasului din Evul Mediu. Centrul orasului a fost fortificat de Habsburgi in timpul imparatului Maximilian I. Puternica poarta Chur si Turnul pisicilor “Katzenturm” dateaza din acea epoca. Exista, de asemenea, un castel, Schattenburg, care adaposteste muzeul orasului, un restaurant si o sala de concerte. Castelul a fost resedinta contilor de Montfort pentru aproximativ 200 de ani incepand din secolul al 12-lea.
Inapoi sus